matija i Lovro friedrich 2015

matija i Lovro friedrich 2015Protekli vikend na terenima našeg kluba odigran je 19. po redu, Memorijal braće Friedrich, turnir iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza za juniore i juniorke do 16 godina. Na turniru je nastupilo 30-ak natjecatelja iz brojnih klubova i mjesta, kao što su Zagreb, Slavonski Brod, Đakovo, Poreč, Varaždin, Čakovec, Zaprešić i Koprivnica. Natjecanje se odvijalo u četiri kategorije, juniori i juniorke pojedinačno i u parovima, a dok su konkurenciju juniorki obilježile čakovčanke, muški dio turnira prošao je u dominaciji koprivničkih juniora.

Matija Gašpari prvo je ime turnira, budući da je kao nenositelj, uvjerljivo, bez izgubljenog seta osvojio naslov pobjednika u pojedinačnoj konkurenciji i u paru sa Lovrom Živkom. Matija je u polufinalu pojedinačnog dijela turnira pobijedio prvog nositelja,finalistice friedrich 2015 Lovru Suevicha iz zagrebačkog Zagija sa 6/2, 6/1, da bi u finalu rezultatom 6/1,6/1, deklasirao svog klupskog kolegu Lovru Živka. U finalnom susretu parova, Matija i Lovro su sa 6/3,6/2, savladali varaždinsko- porečku kombinaciju Kostić/Šipraka.

Čakovčanke Nika Šarić i Leonarda Horvat obilježile su ženski dio turnira. Parove su osvojile pobjedom u finalnom susretu protiv sestara Boderištanac iz Slavonskog Broda, a u pojedinačnoj konkurenciji međusobni finalni susret pripao je Leonardi Horvat rezultatom 6/4,6/3.