seniori tk kc1 virovitica

seniori tk kc1 viroviticaOvog je vikenda prva seniorska momčad odigrala posljednja dva susreta u 2. hrvatskoj teniskoj ligi za seniore ove sezone. U petak, 29. svibnja, igrao se zbog kiše odgođeni susret 3. kola, a u Koprivnici je gostovala druga momčad HTK “Zagreb”. Susret bez rezultatske neizvjesnosti, završen je uvjerljivom pobjedom naših tenisača rezultatom 6/1. Za domaću momčad u ovom su suretu nastupili; Matej Leljak, Filip Cvek, Hrvoje Šifkorn, Goran Jalševec i Gordan Knežević u pojedinačnim susretima, te parovi Leljak/Šifkorn i Cvek/ Knežević, a jedini susret izgubio je Gordan Knežević.

Subota je bila rezervirana za susret 4. kola, a protivnik je u Virovitici bila momčad TK”Didon”. Tenisači iz Virovitice bili su ovog puta prejaki i pobijedili sa 6/1. Momčad koja u svojem sastavu ima dva bivša Davis cup reprezentativca, Roka Karanušića i Ivana Vajdu, zasluženo je ovom pobjedom izborila polufinale doigravanja za plasman u prvu ligu u idućoj sezoni. Koprivnički tenisači u ovom su susretu nastupili u sastavu; Filip Cvek, Hrvoje Šifkorn, Tin Šandl, Goran Jalševec i Matija Gašpari u pojedinačnim mečevima, te parovi Knežević/Šandl i Gašpari/Šifkorn. Jedinu pobjedu za Koprivnicu u ovom je susretu ostvario Filip Cvek.

Sa dvije pobjede i dva poraza, koprivnički tenisači dijele 5. mjesto na tablici u konkurenciji 10 klubova na kraju ligaške sezone, što je sukladno planu zacrtanom pred početak natjecanja.