filip i_hrvoje_-_friedrich_2012

filip i_hrvoje_-_friedrich_2012U ponedjeljak je završen Memorijal braće Friedrich, teniski turnir za juniore i juniorke do 16 godina iz kalendara HTS-a. Na turniru je nastupilo 40-ak juniora i juniorki  teniskih klubova iz gotovo svih Hrvatskih regija, natjecanja su trajala tri dana u četiri konkurencije i to; juniori i juniorke pojedinačno, te parovi za juniore i juniorke. 

finalistice fridrich2012

U konkurenciji juniora u finale su se plasirala dvojica koprivničkih tenisača, Filip Cvek i Hrvoje Šifkorn, obojica bez izgubljenog seta, a bolji je rezultatom 6/2 6/4 bio Filip, te obranio svoj prošlogodišnji naslov na ovom turniru. Filip i Hrvoje bili su najbolji i u konkurenciji parova, gdje su u finalnom susretu pobijedili prve nositelje turnira, Libora Hrestaka i Nikolu Šolaju iz Zagreba rezultatom 6/4, 6/2.

U konkurenciji juniorki najbolja je bila Petra Šarić, pobjedivši u finalu Enu Kocijan iz varaždinskog Varteksa, a u paru sa Paolom Martić iz Daruvara, Petra je bila i pobjednica u parovima. Uz mnoštvo zanimljivih susreta turnir je završio uz uzornu organizaciju TK “Koprivnica”.