juniori 2015

juniori 2015Kao što smo i najavili, jučer je susretima prvog kola započelo Momčadsko prvenstvo Hrvatske 2015. za juniore i juniorke. Juniori su u prvom susretu bili gosti u Čakovcu, a protivnik je bila juniorska momčad TK Franjo Punčec. Pobijedili su koprivnički tenisači uvjerljivim rezultatom 8/1. Pobjede su u ovom susretu za Koprivnicu ubilježili Lovro Živko, Damjan Krapinec, Matija Gašpari, Mišel Mikulan, Krsto Dominković i Viktor Jurić u pojedinačnim susretima, te parovi Krapinec/Živko i Gašpari/Mikulan, dok je jedini susret izgubio par Jurić/Kovač.

Ovom pobjedom naši su juniori izborili susret regionalnog finala protiv juniora TK Varteks, koji je danas odigran u Koprivnici, a pobjedila je domaća momčad rezultatom 5/4. U današnjem susretu pobjede su za Koprivnicu osvojili Damjan Krapinec, Matija Gašpari, Viktor Jurić i Paulo Krunić u pojedinačnim susretima i par Jurić/Kovač. Pobjedom u regionalnom finalu nad Varteksom, koprivnički su juniori izborili odlučujući susret za plasman u završnicu najboljih osam juniorskih momčadi, a protivnik će već sutra u Vinkovcima biti juniori Teniskog kluba Vinkovci, prvaci Slavonske regije.

Juniorke našeg kluba su u svojoj premijernoj sezoni poražene na startu natjecanja od juniorske ekipe TK Varteks sa uvjerljivih 6/0. Svaki je početak težak, a s obzirom na njihovu mladost i nedovoljno iskustvo, nerealno je bilo očekivati da će se moći rezultatski značajnije suprotstaviti varaždinkama. Pokazale su borbenost i zalaganje, a u narednim godinama od njih očekujemo sve bolje rezultate. Za žensku juniorsku momčad ove su godine nastupale; Petra Bojanić, Ivona Nemec, Sara Tetec, Patricia Mihoci, Hana Švelec i Nicole Mikulan.