juniori 2014 HTK trener

juniori 2014 HTK trenerJuniorska momčad Teniskog kluba “Koprivnica” proteklog je vikenda sudjelovala na završnici Momčadskog prvenstva Hrvatske za juniore u Zagrebu. U završnicu se plasiralo osam juniorskih momčadi, pet klubova iz Zagreba, TK “Split” i TK”Ploče” iz Dalmacije i juniorska momčad našeg kluba kao predstavnici naše i Slavonske regije. Žrijeb nam je u prvom kolu natjecanja dodijelio za protivnika juniore TK”Ponikve” iz Zagreba, druge nositelje turnira, a u tom je susretu naša momčad poražena rezultatom 5/1. Susreti parova se zbog kiše nisu igrali, a jedinu pobjedu za Koprivnicu ostvario je Hrvoje Šifkorn.

U razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta, pobijedili smo rezultatom 5/4 momčad TK”ITeam” iz Zagreba, a pobjede su u ovom susretu postigli Filip Cvek, Hrvoje Šifkorn i Matija Gašpari u pojedinačnim susretima, te parovi Cvek/Krapinec i  Gašpari/Šifkorn. Posljednjeg dana natjecanja u susretu za 5. mjesto, juniori TK”Ploče” pobijedili su naše tenisače rezultatom 5/4, pa su juniori TK”Koprivnica” natjecanje završili na 6. mjestu u Hrvatskoj za 2014. godinu. Pobjede u susretu protiv Ploča za koprivničku su momčad ostvarili Filip Cvek i Hrvoje Šifkorn u pojedinačnim susretima, te parovi Cvek/Mikulan i Krapinec/Šifkorn.

Ovim plasmanom izjednačen je najbolji rezultat juniorske momčadi u povijesti kluba, ostvaren davne 1985. godine u Karlovcu. Čestitamo !