ivko lovro_i_gapari_matija

ivko lovro_i_gapari_matija

Mladi natjecatelji TK Koprivnica, Matija Gašpari i Lovro Živko, nastupili su protekli vikend na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za dječake do 14 godina, koje je održano u Nacionalnom teniskom centru u Zagrebu. Budući da su tek ušli u konkurenciju do 14 godina, nastupili su u kvalifikacijama. Zapažen rezultat postigao je Lovro. U prvom kolu kvalifikacija bio je slobodan, a u drugom sa 6/1 6/0 pobijedio Luku Radulovića iz Zagreba, te izborio nastup u glavnom turniru.

U prvom kolu žrijeb mu nije bio baš sklon, te mu za protivnika dodijelio Paru Renza iz Splita, 4. nositelja i sedmoplasiranog sa državne rang liste. Nakon velike borbe i  tri sata igre Lovro je bio uspješniji i pobjedom sa 7/5 3/6 6/4 priredio iznenađenje turnira.

Međutim, već nakon dva sata morao je nastupiti u drugom kolu, gdje zbog umora nije mogao pružiti ozbiljniji otpor, te je  poražen od Tonija Šimonovića iz Pule sa 6/1 6/3. Unatoč tome vrijedno je zabilježiti plasman među 16 najboljih na državnom prvenstvu, kao i dokaz da može ravnopravno igrati protiv najboljih dječaka i u ovoj starijoj kategoriji.

Matija je poražen u prvom kolu kvalifikacija od Tomislava Baruna iz Zagreba sa 6/4 6/3, ali svojim nastupom i igrom nije razočarao.