Proteklog vikenda na terenima TK Koprivnice i TK Križevaca u organizaciji TK Koprivnice održan je jedan od najjačih turnira u ovoj kategoriji, Lino kup. Pod pokroviteljstvom Podravke i branda Lino, natjecatelji iz cijele Hrvatske nastupili su na turniru za dječake i djevojčice do 14 godina.

Napomenimo da je ovo turnir drugog ranga, najjači poslije državnih orvenstava, te je ovakvih turnira tokom cijele godine u našoj državi samo pet. Turnir je trajao puna četiri dana, i održan je u 4 kategorije: dječaci i djevojčice pojedinačno i u parovima.

Kod dječaka, u glavnom turniru je prvo mjesto bez izgubljenog seta osvojio drugi nositelj turnira, Frano Sučić iz Stobreča. Frano je sa 6:0 7:5 bio bolji od prvog nositelja, Dominika Banovića iz Pule. Treće i četvrto mjesto osvojili su Domagoj Hainš i Dario Mardešić. U bonus turniru najbolji je bio Borna Filip Rosenzweig, koji je u finalu sa uvjerljivih 4:0 i 4:0 bio bolji od Riana Bregovića.

Kod djevojčica, u glavnom turniru je prvo mjesto osvojila Mihaela Les iz Zagreba, koja je u finalu bila bolja od Izabele Bulić, također Zagrepčanke, rezultatom 6:3 i 6:4. Mihaela je također turnir osvojila bez izgubljenog seta. Treće i četvrto mjesto osvojile su Nika Dragičević i Lara Šerić. U bonus turniru kod djevojčica najbolja je bila Barbara Šelendić, koja je u finalu pobjedila Marinelu Mihalić sa 4:0 i 4:0.

U konkurenciji parova, kod dječaka su uvjerljivi bili finalisti pojedinačnog turnira Banović i Sučić, koji su sa 4:3 i 4:0 bili bolji od para Horvat/Šagovac. Kod djevojčica na turniru parova su Nika Dragičević i Lara Šerić bile bolje od finalistica Bulić/Les rezultatom 4:3 i 4:0.

Najbolji uspjeh od domaćih dječaka i djevojčica ostvarila je Mia Gregurina, koja je igrala četvrtfinale glavnog turnira, gdje je ispala od kasnije pobjednice. Kad uzmemo u obzir da se Mia natječe u kategoriji djevojčica do 12 godina, s pravom se možemo nadati velikim rezultatima već iduće godine.

Čestitke svima!