U subotu, 10.7.2021. veliki teniski stručnjak, te jedan od najvećih hrvatskih teniskih trenera Vjeran Friščić posjetio je naš klub, te darovao vrijednu kolekciju knjiga usko vezanih uz tenis. Između ostaloga, bivši je profesionalni tenisač, izbornik ženske reprezentacije pa i, dakle, autor brojnih knjiga o tenisu.

Teniski klub Koprivnica organizirao konferenciju za medije povodom donacije privatne biblioteke stručnih knjiga o tenisu. Na konferenciji za medije, osim Vjerana Friščića prisustvova je i Dragutin Gašpari (Predsjednik TK Koprivnica), Marijan Dugandžić (Predsjednik Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske), Gordan Pavlović (Tajnik Zbora hrvatskih trenera) i Jelena Kostanić (sportska direktorica HTS-a).

Vjeran Friščić, zvan Bayo, obratio se riječima:

“Tražio sam sredinu, klub i ljude koji imaju smisla za višu razinu tenisa. Ne ga samo igrati, već dubinski saznati o čemu se radi. Dugandžić, mi je rekao – Koprivnica. Ideja jest da TK Koprivnica time dobije novu dimenziju. Ima šansu ne biti samo teniski, već edukacijski klub u kojemu se mogu organizirati predavanja i seminari”

Nakon konferencije za medije, uslijedilo je predavanje za polaznike teniske škole Teniskog kluba Koprivnica, a zatim i prigodni turnir u parovima za uzvanike i goste. Podršku je došao pružiti i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, kao i Jasmina Stričević – Predsjednica Zajednica sportskih udruga grada Koprivnice.

Ovim putem želimo se još jednom zahvaliti gospodinu Friščiću na neprocijenjivoj donaciji, te potvrditi kako će biblioteka biti iskorištena da TK Koprivnica bude još bolji i kvalitetniji klub. Hvala Bayo!