kampovi za djecu

kampovi za djecu

tenis skola1

Nužnost bavljenja sportom kod djece i mladih zbog njihovog udaljavanja od poroka modernog društva kao i zadovoljavanje ljudske potrebe za kretanjem dovodi nam već godinama mnoštvo mladih koji su odabrali tenis.

Prednost tenisa pred ostalim sportovima je mogućnost bavljenja njime od najranije dobi pa sve do duboke starosti, uz bitno manju mogućnost ozljeđivanja u odnosu na većinu drugih sportova.

Kod djece predškolske i mlađe školske dobi idealan način za početak bavljenja tenisom je upis u tenisku školu, gdje se uz kvalitetan stručni nadzor naših trenera i skupinu vršnjaka djeca usvajaju motorička znanja, elemente teniske igre, sudjeluju na organiziranim prigodnim natjecanjima, te se kroz selekciju usmjeravaju prema natjecateljskom bavljenju tenisom.

Početak učenja specifičnih motoričkih znanja mora početi u vrijeme kada stupanj razvoja pojedinih sposobnosti i osobina dosegne onu razinu na kojoj se na njih može djelovati. Usvajanje novih pokreta moguće je kod djece vrlo rano, osobito u tenisu gdje osnova poduke nije vezana uz veliki fizički napor. Dijete će mnogo lakše usvojiti bazične pokrete tehnike tenisa ako je u dobnoj kategoriji od 7-11 godina provelo u teniskoj školi.

Teniska škola TK “Koprivnica” nudi nekoliko različitih programa za svoje polaznike:

  • Program za početnike
  • Prednatjecateljski program
  • Natjecateljski programi
    • Mlađi natjecatelji (momčadi do 12 i 14 godina starosti)
    • Stariji natjecatelji (juniorska momčad)

Više o programima teniske škole može se naći Ovdje dok sve informacije o članarinama možete naći Ovdje

ZAKLJUČAK:

Teniska škola TK ”Koprivnica” omogućava svakom djetetu bez obzira na njegove psiho-motoričke sposobnosti i predispozicije za bavljenje tenisom, da postane polaznik teniske škole, te da sukladno svojim sposobnostima ostane u tenisu koliko god on to želi. S druge strane, klub već godinama temeljem selekcije nastoji što je više moguće pratiti i talentiranu djecu da kroz natjecanja na državnom nivou pa i šire, osim zavidnih sportskih rezultata koje postižu promoviraju i općeprihvaćene norme ponašanja koje su naučili kroz bavljenje sportom u TK ”Koprivnica”. Bavljenje tenisom zahtijeva i znatna odricanja, mnogo kontinuiranog rada, truda i znoja. Međutim, sva ona zadovoljstva koja se doživljavaju igranjem tenisa i druženjem s teniskim zaljubljenicima, daleko nadmašuju napore uložene na putu svladavanja teniske vještine. Stoga i odluka da se započne igrati tenis i uključi u veliku tenisku obitelj može biti jedna od sretnijih odluka.