1.momad seniori 2010

TK Koprivnica vrlo je uspješno je završio godinu na isteku. Mladi natjecatelji kluba nastupili su na velikom broju turnira diljem Hrvatske i postigli sjajne rezultate i u ekipnim i u pojedinačnim konkurencijama, pa se više od 30 natjecatelja nalazi i na službenim rang listama Hrvatskog teniskog saveza.


U momčadskim konkurencijama naši mladi natjecatelji nastupili su u kategoriji juniora do 18 godina te u konkurenciji 160 klubova u Hrvatskoj. Nakon razigravanja na završnom turniru u Umagu, zauzeli odlično 7. mjesto. U kategoriji do 14 godina naši natjecatelji mogu se u 2010. godini podičiti plasmanom među 10 najboljih klubova u Hrvatskoj.

1.momad seniori 2010Prva seniorska momčad nastupila je kao i ranijih godina u jedinstvenoj 2. Hrvatskoj teniskoj ligi koju čini 10 klubova te završila sezonu 2010. na 5. mjestu.

U pojedinačnoj konkurenciji naši mladi natjecatelji nastupili su na velikom broju turnira iz kalendara HTS-a , te osvojili 21 turnir, 18 puta zaustavljeni su na posljednjoj stepenici u finalu, a 9 puta u polufinalu. Najbolji pojedinačni rezultat koji treba posebno istaknuti je plasman Filipa Cveka na drugo mjesto državne rang liste za dječake do 14 godina, kao i sukladno ovom plasmanu, članstvo u Hrvatskoj reprezentaciji. Filipovi rezultati bili bi vjerojatno i bolji da tijekom sezone nije prebolio mononukleozu, koja ga je nažalost na nekoliko mjeseci odvojila od treninga.

juniori do 18 - 2010Povrh ovih sjajnih nastupa, klub je tradicionalno bio organizator turnira iz kalendara HTS-a i to Čokolino Kupa, Memorijala braće Friedrich i Senseconsultig Kupa na kojem su nastupili mladi tenisači iz svih krajeva Hrvatske, kao i po dva turnira za djecu do 8 i do 10 godina. Osim navedenih turnira klub je bio organizator regionalnih turnira iz kalendara Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske, kao i Sportskih igara Koprivnice u segmentu teniskog dijela programa.

Odličan rad s mladima popraćen sjajnim rezultatima prepoznat je od strane HTS-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, koji su svoj pilot projekt uvođenja tenisa kao vannastavne aktivnosti u Osnovne škole, povjerili od ove školske godine u 24 kluba u Hrvatskoj , među kojima se našao i Teniski klub Koprivnica.

djeaci i djevojice do 14 - 2010
Dječaci i djevojčice do 14 godina

Projekt jedinstven u hrvatskom školskom sustavu , a verificiran od strane Ministarstva , započeo je uspješno sa realizacijom i u Koprivnici, u OŠ „Đuro Ester”.

Na kraju ove natjecateljske sezone možemo samo poželjeti da ovakvih sezona bude još , te da TK Koprivnica i dalje kroz vrijedne sportske rezultate mladih sportaša uspješno promiče ime našeg grada koje s ponosom nosi.