Na Sportskim igrama mladih prošlog su vikenda naši tenisači ostvarili odlične uspjehe. Turnir je održan u tri skupine: zelena, narančasta i žuta.

U zelenoj skupini kod cura naše boje branile su Marija Petrović, Eva Papić Bogadi, Ema Pintar, Marta Kuparić, Kiara Horvat, Eva Zagorščak, Zita Husnjak, Gala Knežević, Mia Gregurina, Lea Petrić, Laura Šifkorn i Vita Remenar, gdje je najbolji rezultat ostvarila Mia koja je izgubila u finalu. Kod dečki, Matej Matica, Pavle Peradin, Emil Kukec, Karlo Šifkorn, Vilim Štubelj i Vid Horvatić Jambor pokazali su odlične igre, ali stariji dečki ipak su ovog puta bili bolji.

U narančastoj skupini odvijala se borba između domaćih cura, gdje je u napetom finalu Gala Knežević pobjedila Zitu Husnjak, dok je kod dečki u napetom meču za broncu deblji kraj ipak izvukao Karlo Šifkorn pobjedivši Vilima Štubelja.

U najstarijoj, žutoj skupini, kod cura bio je to ponovo turnir domaćih snaga, gdje se najbolje snašla Rea Šijak pobjedivši u finalu Korinu Fuček. Kod dečki, Fabian Perošić je uzeo srebro, dok je Viktor Petrović ovoga puta kući otišao s broncom oko vrata.

Još jednom čestitamo svim sudionicima, a posebno pobjednicima. Držimo fige svim našim predstavnicima na završnici u Savudriji!